Разбери, че твоята майка Земя е и твоят приятел

Това е продължение от предишните публикации за това как да се трансформира свръхчувствителността във висока чувствителност. То представя третата стъпка в този процес, следваща предишните две: Надмогни страха си да се покажеш като духовно същество и Стани осъзнат за своята мъжка енергия.

„Много свръхчувствителни хора чувстват съпротива към живота на земята. Тази съпротива е частично заради това, че те не се чувстват у дома си в модерното западно общество. Енергията на обществото не съответства на тяхната и те се чувстват отчуждени от нея. Те искат да напуснат; подсъзнателно те си спомнят своето духовно наследство и искат да се върнат обратно към мира и хармонията на небесното царство, което контрастира толкова остро на шума, страха, агресията и анонимността на сегашното човешко общество.

Отделно от тази причина да усещат съпротива към живота на Земята, чувствителните хора също имат интуиция за това какво се е случило в техните предишни животи на Земята. Често те носят спомени вътре в себе си за война, преследване и други форми на агресия. Те си спомнят как са се опитвали да бъдат и да направят добро на Земята, но са били насилствено отхвърлени за това.

За да преодолеете своята съпротива да бъдете тук, е важно да се разграничи енергията на човешкото общество от енергията на Земята като такава. За да направите това, намерете красиво място сред природата. Отидете там през седмицата, когато е тихо. Почувствайте енергията там, ведростта и спокойствието. Отворете си сърцето към това място в природата и почувствайте енергиите, които присъстват там. Освен нас там има природни духове като феички и леприкони, които работят в близост заедно със Земята. И сега почувствайте самата Земя. Това е Земята, заради която сте дошли, Земята, която се протяга към вас и която иска да ви подкрепи. Отворете сърцето си за нейната енергия и любов.

Чрез влизане във връзка със Земята, вие сте способни истински да заемете своето място и да споделите светлината си в този свят. Вие сте способни да промените този свят и да го направите по-красив. Има място на Земята, където се чувствате у дома си. Това място ще стане фар на светлината, който трансформира света край вас.

Свръхчувствителните хора се крият от света. Високо чувствителните хора излъчват своята светлина свободно в него.“

Gerrit Gielen, „From hypersensitivity to high sensitivity, Becoming the angel that you are“

Това не е покана за излет сред природата, това е предложение за осъзнато общуване с природата. Може и да не успеете да видите феичките и леприкорните там, но не това е важното за осъзнатото общуване с нея.

По-важното е, че връзката ни със Земята е специална. Това е връзка на подкрепа, опора и смисъл, които са отвъд способността на ума ни да я схване докрай.