Възможност за един милион долара

„Повечето хора са склонни да избират пътя на най-малкото съпротивление в живота. Търсят лесните и удобни ситуации. Но комфортът не носи трайна Светлина. Трябва да се научим да бягаме от зоните на комфорта и да се хвърляме с главата надолу в неприятните ситуации. Именно в тях можем да приложим най-много Съпротива. Може да изглежда трудно, но трябва да се радваме на проблемите и пречките, а не да ги избягваме. Те са истинските възможности и най-краткият път до преобразяването, израстването и, в крайна сметка, до щастието.

…Представете си, че се намирате в тежко финансово затруднение. Бог ви се явява и казва, че ще ви дава по един милион долара всеки път, когато нещо ви нарани и ядоса – стига напълно да се откажете от реакция. Казано накратко, нищо да не приемате лично.

За какво ще мислите по цял ден?

Ще се молите Господ да ви прати хора, които да ви наранят! Ще се събуждате сутрин, търсейки всички трудни взаимоотношения, дразнещи хора и объркани ситуации.“

от книгата „Силата на Кабала“ на Йехуда Бърг.

Това е публикация от „игрите на синхроничност“.

Ако тя идва при вас сега, посланието е ясно – ако не спечелите един милион долара от тотото днес, вероятно става дума за безценни възможности за израстване. Как? Като търсите този вид реакция, която ви е най-трудна, но която е в синхрон с всичко, което вярвате, че ви развива и ви прави по-силни и независими.