Смехът на Мелинда

„Д-р Н: Добре, кажи ми кой е на-важният опознавателен знак, който трябва да запомниш от този подготвителен клас?

П: Смехът на Мелинда.

Д-р Н: Коя е Мелинда?

П: Бъдещата ми жена.

Д-р Н: Какво толкова има за запомняне в смеха на Мелинда?

П: Когато се срещнем, нейният смях ще… прозвучи като малки камбанки… като звънчета… наистина не мога да ти го опиша. След това полъхът на нейния парфюм, когато танцуваме за пръв път… познат аромат… очите й.“

От книгата на д-р Майкъл Нютън, „Пътят на душите“

Подготвителният клас тук се отнася до последната фаза в измерението „живот между преражданията“, открито от д-р Майкъл Нютън по време на неговите сеанси с регресивна хипноза. Представям тук един съвсем кратък откъс от тази интересна книга, в която авторът описва опита си от стотиците хипнотични сеанси с пациенти, помогнали му да представи пред нас „топографията“ на това необичайно измерение – животът между преражданията, където ние правим равносметка на изминалия си живот и изготвяме плана за следващия. Представеният откъс е в самия край на книгата, където неговият пациент (П) говори как душата му преминава през специална подготовка за създаване на „разпознавателни знаци“, които да му помогнат да откликне на сродните си души, когато ги срещне на Земята. Сродните души в дадения случай са тези, чрез общуването с които той ще има възможност да израсте като научи уроците, които душата му е запланувала за предстоящия живот.

На фона от изобилието от диалози в книгата – всички изключително впечатляващи и провокиращи дълбок размисъл, този откъс не се отличава с нещо по-различно. Подобно на много други примери в книгата той също има функцията да представи как се изглеждат нещата „там“ и как душата се подготвя за следващото си прераждане на Земята. За мен обаче той е по-специален – в него виждам потвърждение, че когато търсим своята любима или любим, когато търсим своя партньор в живота, не трябва много да се престараваме. Той или тя ще дойдат, ако такъв е планът на Душата ни. Не е необходимо да се пренапрягаме в усилия да подготвим условията за среща с Него или Нея. Достатъчно е да сме отворени и будни, за да не пропуснем „разпознавателния знак“:). С други думи, ако в тоя живот душата ни е планирала да преживеем любовта с Другия, не е необходимо нищо друго да направим, освен да се отпуснем.

Защото само в тишината, която идва от дълбокото доверие към Вселената, ще можем да чуем смехът на Мелинда.

Камелия