Така, че да не остане и най-малката частица

„Първо трябва да обичаш себе си. Само тогава и другите ще те обичат. И ти трябва да обичаш себе си така безгранично, така цялостно, че в теб да не остане дори и най-малка частица на омраза съм самия себе си. Едва тогава Божията милост и любов ще станат достъпни за теб.“Ошо

Масово се говори за това, че трябва да обичаме себе си  и в този сайт също има доста текстове на тази тема. Причината да споделя този цитат е, че той добавя към нея нещо много важно, а именно – „така, че да не остане и най-малката частица омраза към самия себе си„. Разбрах, че точно тази малка частица може да се превърне в препъни камъка на истински любящото отношение към себе си. Става дума за момента, когато мъчителното чувство на себеомраза вече не ни измъчва и започваме да си мислим, че се обичаме. Ако обаче все още липсва преживяването на благодат и благодарност към Живота такъв, какъвто е, вероятно някоя от тези частици все още ги има.

Ако това е вашият отговор от „Уроците на любовта“, проверете дали урокът, наречен обич към себе си наистина е научен. И бъдете много внимателни – малките частички трудно се забелязват!