Така, че да не остане и най-малката частица

„Първо трябва да обичаш себе си. Само тогава и другите ще те обичат. И ти трябва да обичаш себе си така безгранично, така цялостно, че в теб да не остане дори и най-малка частица на омраза съм самия себе си. Едва тогава Божията милост и любов ще станат достъпни за теб.“Ошо

Всички говорят за това, че трябва да обичаме себе си – духовни Учители, терапевти, приятели и близки. В сайта има много текстове на тази тема също. Причината да споделя този цитат обаче е, че той казва същото, но с един много специфичен акцент – „така, че да не остане и най-малката частица омраза към самия себе си„. Разбрах, че точно това е препъни камъкът. Идва един момент, когато мъчителното чувство на себеомраза вече не ни измъчва и започваме да си мислим, че се обичаме.Но ако липсва преживяването на благодат и благодарност към Живота такъв, какъвто е, вероятно все още има останали малки частички на себеомраза.

Ако това е вашият отговор от „Уроците на любовта“, проверете дали урокът, наречен обич към себе си наистина е научен. И бъдете много внимателни – малките частички трудно се забелязват!