Вашите слаби места

„Когато се вгледам в шарената черга на живота си, от гледната точка на настоящето разбирам, че всичко в него е било необходимо и съвършено. Всяка стъпка, в крайна сметка, ме е извеждала по-високо, макар че често стъпките са ми изглеждали по-скоро като пречки или болезнени преживявания. Всички успели и наистина щастливи хора, с които съм се срещал, потвърждават тази сигурност, че случайности просто няма. Те възприемат вселената като система, в която всичко си има цел, включително и така наречените случайности. Единодушни са, че всяка отделна случка ни извежда по-високо. Както казва Хенри Милър: „Светът не е създаден, за да слагаме ред в него, защото редът му е присъщ, а ние трябва да влезем в хармония с него.“

Уейн Дайър

Книгата, от която е цитатът по-горе, се нарича „Вашите слаби места“. Тя е една от първите книги по популярна психология, които четох навремето. Това беше доста отдавна, но тъй като наскоро, търсейки нещо в интернет, отново попаднах на нея, реших да я препоръчам и в сайта си. Това, че съм я чела много отдавна и затова си мисля, че повечето хора също са я чели, може и да не е вярно. Вероятно все още има хора, които не знаят за нея и които биха се насладили на прекрасния език, на който е написана.

Затова, ако не сте я чели, ако написаното по-горе в цитата ви докосва, ако търсите нещо ново и вдъхновяващо за четене, ето едно предложение – прочетете „Вашите слаби места“ от Уейн Дайър.