Чудото е само промяна във възприятието

 

„Промяната, която търсим, е вътре в сърцата ни. Събитията винаги са следствие. Един ден хората ви обичат, на следващия сте тяхна мишена. Един ден нещата вървят гладко, на следващия ви се струва, че сте пълен неудачник. Винаги ще има поврати в живота. Те са част от човешкия опит. Но ние можем да променим начина, по който ги приемаме. И тази промяна във възгледите ни за нещата е чудо.“

Мериън Уилямсън, „Завръщането към любовта“

Представяте ли си как някой ви обижда, а вие не приемате лично това, което той ви казва, защото виждате вътрешните му причини да се държи така? Или, направили сте някаква грешка и чувството ви за перфекционизъм и самооценката ви са дълбоко засегнати, но вместо това се отнасяте с обич към себе си и ДОРИ обичате да изпитвате тези неприятни чувства, защото те ви позволяват да практикувате прошката и любовта към себе си? Или, може би някакво друго неприятно или болезнено събитие се случва, но вие, наред с болката и страха, изпитвате и признателност към себе си, че можете да го понесете, а това ви кара да усещате вътрешната си сила повече от всякога?

Това са все случаи на чудо, защото сред болката, мъката и страха се поражда обич, милост, състрадание и вътрешна сила. И това чудо се случва, защото просто сме решили да погледнем на нещата по-различно. А най-дълбоката промяна в начина на гледане на света се случва, когато го погледнем през очите на безсмъртната си част. Разбираме, че това се е случило, когато във всички обстоятелства започнем да изпитваме приемане, състрадание към себе си, т.е. свободата да изберем по-различната реакция.

С пожелание за чудеса в днешния ден!