Стадиите на любовта според Ведите

Бих искала да споделя с вас още един текст, който пристигна при мен чрез Петя Стоянова – наред с „Ръководство за просветление за мързеливи“ и „Психологическо айкидо“. Той се отнася до стадиите на любовта според Ведите и аюрведа-доктора Игор Иванович Ветров. В него пише неща, за които не съм чела на друго място и които дават една интересна гледна точка към развитието на любовната двойка.

Като напремер това, че преходът от първия стадий на любовта към втория става след като искрата на влюбването, която се е породила у първия човек, се прехвърли към другия човек, с други думи, след като се случи инициацията по запалването на искрата. И тези двата стадия продължават 1-2 години. С други думи – да не бързаме, ако се влюбим в някой и той не отговори веднага на чувствата ни. Пред нас стои Божествената задача да запалим искрата и в неговото сърце, а това отнема време.

След първия период на съзерцанието и втория период на инициацията следва третия период – отварянето на сърцето. Това е периодът, който е най-интимен, в който се изгражда вътрешният свят между двамата и затова там не трябва да се допускат външни хора. След него следва периодът на съприкосновението, който е най-критичният период. И, ако и той бъде преминат успешно, след него следват стадиите на творчеството, саможертвата и любовното съвършенство. С други думи, развитието на съвършени любовни отношения не е лесен процес, но ако успеем да го преминем, накрая има награда – в следващия живот направо ще се срещнем със своята кармична половинка и няма да се налага отново да преминаваме през това отначало. Ако обаче не сме сред тези редки късметлии с вече изградените половинки, утешителната новина от Ведите е, че половинките не се раждат – те се сътворяват и именно в това сътворение е важността на четвъртия етап – на съприкосновението. Как да се избегнат препъни камъните в него – в текста в прикачения файл.

Ако вече съм успяла да събуда интереса ви към теорията за седемте стадии на любовта, можете да прочетете повече тук . Целият текст е четири страници и се чете бързо. И най-важното – да благодарим на Петя за нейния превод и за това, че така щедро го споделя с мен и вас!

Камелия