Не се отказвай от мечтите си!

Наскоро попаднах на една статия в economy.bg за „Успешните хора, които първо са се провалили“. А аз много обичам такива истории за хора, които са преодолели съпротивата на неуспеха. Като  магаренцето в кладенеца те са живи примери за превръщане на отхвърлянето и препятствията по Пътя ни в стъпала от Стълбата на успеха и израстването.

В този сайт вече има такава история – историята на невероятния Абрахам Линкълн. А в цитираната статия се добавят още такива –  за Мерилин Монро, която в първия си договор била определена като грозна, за Уолт Дисни, който бил обявен, че няма въображение, както и класическата история за Томас Едисон – откривателят на електрическата крушка, който преди да я открие имал 1000 неуспешни опита и в училище гледали на него като на не особено умен. В статията не се пропуска да се спомене и известният факт от живота на Ван Гог, който успял да  продаде приживе само една картина, при това на приятел, а сега картините му струват милиони, както и не толкова известният (поне за мен) факт, че основателят на Хонда – Соичиро Хонда, не бил приет на работа в Тойота и дълги години бил без работа. Не знаех също така, че Стивън Спилбърг три пъти кандидатствал в Университет и не бил приет…

Това са примери от живота на хора, които са не просто успешни, а изключително успешни.

Примери, в които не е достатъчно само вярата в  правилото на единия процент, за да не се поддадат на обезкуражителните думи, които идват отвън и които им казват, че вероятно са много тъпи, за да продължават с опитите си по изобретяване на електрическата крушка. Това са примери, в които за сбъдването на мечтите е необходима най-вече вярата в себе си и това, което ги вдъхновява.

От личен опит знам, че това, което може да ме вдъхнови, не е свързано с постигане на личните ми цели. За мен вдъхновението винаги е резултат от нуждата да дадеш своя принос към нещо, което е по-голямо от теб самия, да обогатиш света със своето присъствие и дарове. А напоследък попадам все по-често на такива хора. Въпреки че всеки човек има нуждата да е полезен и да разпознае своята ценност в нещата, които дава на другите, когато става дума за хора с изострена духовна чувствителност и интереси, тази нужда да си полезен и да оставяш позитивна следа след себе си става още по-силна.

Герит Гелен нарича тези хора ангелите на Земята, и обяснява, че макар и да имат различни лични причини да са тук, това, което ги обединява, е нуждата им да подпомогнат трансформацията на Земята в периода на преход, в който живеем. От срещите си напоследък с такива хора започнах да разбирам, че тези хора намират своя най-вътрешен източник на радост и щастие, едва когато намерят своята уникална форма да бъдат полезни и да даряват. Това послание е точно за тях, защото, докато намерят своя начин да БЪДАТ ПОЛЕЗНИ, те преминават през много неуспешни опити.

Не съм противник на здравомислието – напротив. Но знам, че мечтите ни не се сбъдват само със здрав разум. Те се сбъдват с вяра в себе си и дързост. Ако това послание идва при вас по принципа на синхроничността сега, не се отказвайте от мечтите си. Вътре във вас има нещо много специално, много уникално, което само вие можете да изявите в този свят и да го обогатите!

Камелия