Ричърд Ръд за тайната на късмета и сбъднатите желания

Желанието е чистата енергия, която ни кара да се движим напред и да се развиваме. Да поемаме рискове и да търсим нови преживявания. Защо обаче някои хора сякаш успяват да получат това, което искат, а други – не? Според Ричард Ръд – авторът на книгата за Генетичните ключове, причината е проста – нарича се отдаденост и се отнася до дарбата на 29-ти генетичен ключ.

Според него тайната на успеха и осъществените желания е в това, че когато поискаме нещо, да му се посветим изцяло. На сто процента. Без задни вратички. Без аварийни изходи. Защото има само един изход и той е на финала.

Тайната на отдадеността е в начина, по който започваш нещата. Именно енергията зад твоите действия е тази, която създава твоето бъдеще, а не самите действия. Нищо не си струва да бъде правено, ако не е направено с цяло сърце… Без обвързване, на действието му липсва сила и посока и, най-вече, липсва му късмет. Това може да звучи странно, но съществува универсален закон, според който всичко, което е направено с тотална отдаденост, носи в себе си семето на добрия късмет. И, обратното, всичко направено с половин сърце, носи семето на лошия късмет… Също така, трябва да кажем, че няма морал зад този универсален закон за обвързването. Той просто представлява покана да се доверите на живота.“ Ричард Ръд

Обвързаността е тясно свързана с доверието в Живота и това е много важно да се разбере. Ако няма доверие в Живота, няма обвързаност. Има скрито саботиращ страх, който ни накара да се откажем при първата трудност. А вървенето по нови пътища е трудно. Понякога много, много трудно. Идват чувства на самота, объркване, несигурност, страх, съмнение… Тези трудни чувства обаче не са знак, че вървим в неправилната посока. Точно обратното – те са знак, че посоката, която следваме, е истинската посока. Защото всяко желание, което идва от дълбокото на душата, неизбежно включва сценария на изпитанието. Да сме наясно с този сценарий не отменя изпитанието. То обаче може да помогне да не се предаваме, да се преборим за благословията на Живота, наречена късмет.

„Истинската отдаденост ви дава енергията да преодолявате препятствия и беди. Половинчатост е, когато се отказвате при първия знак за проблем или дискомфорт, а като цяло половинчатостта произлиза от някакъв дълбоко неприет страх. Урокът, който идва от 29-та сянка, е много прост. Ако се откажете от нещо прекалено рано, вие ще останете в капана на същия стар цикъл, но ако следвате преживяването до край, вие ще направите квантови скокове, както към добрия си късмет, така и към своето удовлетворение.“ Ричард Ръд

Значимото предизвикателство е как така да се доверим на Живота – вън и вътре в нас, въпреки че сме пределно наясно, че тоя Живот има и тъмно лице. Прилича на историята с библейския Йов, който се оплаква на Бога от Бога. За наша утеха и надежда, неговата трагедия все пак има щастлив край. Богът накрая се променя. Изпитанията приключват и Йов е богато възнаграден за своята исреност и верност.

За да се разбере ипо-широкия контекст на тази човешка Сянка на 29-тия генетичен ключ – половинчатостта, е добре да се види какво означава и 29-тата хексаграма в И-дзин. А тази хексаграма се нарича Бездната. В книгата на Ричард Вилхелм тя се нарича Бездънният, Кан, Вода, и се свързва не с кое и да е, а с душата на човека.

„В човешкия свят Кан представлява сърцето, душата, заключена в тялото, принципа на светлината, затворен в тъмното.“ с. 169 

Интересното е, че хексаграмата за човешката душа означава и опасност, при това – двойна.

„Бездънният се повтаря.

Ако сте искрени,

ще имате успех в сърцето си и

каквото и да направите, ще успеете.“

Мисля, че ако наистина разберем, че обвързаността е невъзможна без доверието в себе си, което ни помага да преминем през изпитанията на тъмните и трудни времена, ние ще се сдобием с тайната за успеха и добрия късмет. И ще се осмелим да се борим за мечтите си.

„След като веднъж поемете по определен път в живота си, вие в действителност вървите на сляпо. Разполагате само със силата на своята отдаденост, която ще ви преведе през бездната. С половинчатостта непрекъснато се тревожите къде ще ви отведе този път и дали изобщо сте взели правилното решение. Вашите страхове ви глождят отвътре и заплашват да подронят вашата отдаденост. Ако им се поддадете, вие създавате условия за лош късмет. Но ако премахнете своите съмнения, особено в критичните ситуации, вие създавате условия за трансцендиране. В тази 29та сянка се крие тайната на това, което обикновено се смята за успех. “ Ричърд Ръд

С пожелание новата 2020 година да ви даде вярата в себе си, за да сбъднете това, за което мечтаете!

Камелия Хаджийска