Ричърд Ръд за тайната на късмета и сбъднатите желания

Желанието е енергията, която ни кара да се движим напред и да се развиваме. Да поемаме рискове и да търсим нови преживявания. Защо обаче някои хора сякаш успяват да получат това, което искат, а други – не? Според Ричард Ръд – авторът на книгата за Генетичните ключове, причината е проста. Тя се отнася до ангажираността с това, което правим, и е дарбата на 29-ти генетичен ключ.

Според него тайната на успеха и осъществените желания е, когато поискаме нещо, да му се посветим изцяло. На сто процента. Без задни вратички. Без аварийни изходи. Защото има само един изход и той е на финала.

Тайната на отдадеността е в начина, по който започваш нещата. Именно енергията зад твоите действия е тази, която създава твоето бъдеще, а не самите действия. Нищо не си струва да бъде правено, ако не е направено с цяло сърце… Без обвързване, на действието му липсва сила и посока и, най-вече, липсва му късмет. Това може да звучи странно, но съществува универсален закон, според който всичко, което е направено с тотална отдаденост, носи в себе си семето на добрия късмет. И, обратното, всичко направено с половин сърце, носи семето на лошия късмет… Също така, трябва да кажем, че няма морал зад този универсален закон за обвързването. Той просто представлява покана да се доверите на живота.“ Ричард Ръд

Обвързаността е тясно свързана с доверието в живота и това е много важно да се разбере. Ако няма доверие в живота, ни е трудно да се обвържем. Вместо доверие ще има скрито саботиращ страх, който ще ни кара да се откажем при първата трудност. А вървенето по нови пътища не е лесно. Неизбежно идват чувства на самота, объркване, несигурност, страх и съмнение. Затова е добре да знаем, когато дойдат,  че те не са знак, че вървим в неправилната посока. Точно обратното. Всяко желание, което идва от дълбокото на душата, неизбежно включва сценария на изпитанието. Да сме наясно с този сценарий ни помага да не се предаваме и да се преборим за благословията на живота, наречена късмет.

„Истинската отдаденост ви дава енергията да преодолявате препятствия и беди. Половинчатост е, когато се отказвате при първия знак за проблем или дискомфорт, а като цяло половинчатостта произлиза от някакъв дълбоко неприет страх. Урокът, който идва от 29-та сянка, е много прост. Ако се откажете от нещо прекалено рано, вие ще останете в капана на същия стар цикъл, но ако следвате преживяването до край, вие ще направите квантови скокове, както към добрия си късмет, така и към своето удовлетворение.“ Ричард Ръд

Значимото предизвикателство в този случай е как да се доверим на живота след като знаем, че той има и тъмно лице. За мен лично отговорът е в историята за Йов в Стария завет. Той е подложен на неимоверни мъки от своя Творец, но изпитанията все пак свършват и накрая той е богато възнаграден за своята искреност и верност.

Сянката на 29-тия генетичен ключ е половинчатостта и, за да я разбера по-добре, прочетох какво пише в нейното съответствие – 29-тата хексаграма в И-дзин. В книгата на Ричард Вилхелм тя се превежда като „бездънният“,  „кан“ (средният син) или „вода“ и се отнася до душата на човека.

„В човешкия свят Кан представлява сърцето, душата, заключена в тялото, принципа на светлината, затворен в тъмното.“ с. 169 

Интересно е, че хексаграмата за човешката душа се свързва и с опасност, при това двойна.

„Бездънният се повтаря. Ако сте искрени, ще имате успех в сърцето си и каквото и да направите, ще успеете.“ (пак там)

Затова, когато преминаваме през трудности, е много важно да не се отказваме, а да бъдем искрени и да упорстваме. Но най-вече да имаме доверие в процеса. От доверието идва най-голямата подкрепа да продължим да се борим за мечтите си и да преминем през тъмните и тежки времена.

„След като веднъж поемете по определен път в живота си, вие в действителност вървите на сляпо. Разполагате само със силата на своята отдаденост, която ще ви преведе през бездната. С половинчатостта непрекъснато се тревожите къде ще ви отведе този път и дали изобщо сте взели правилното решение. Вашите страхове ви глождят отвътре и заплашват да подронят вашата отдаденост. Ако им се поддадете, вие създавате условия за лош късмет. Но ако премахнете своите съмнения, особено в критичните ситуации, вие създавате условия за трансцендиране. В тази 29та сянка се крие тайната на това, което обикновено се смята за успех. “ Ричърд Ръд

И така, ако се чудите защо желанията ви не се сбъдват, не се отказвайте! Приложете повече търпение и вяра в себе си. Накрая ще получите благословията на живота за своята отдаденост и вярност към душата си.

Камелия Хаджийска