Никой не се нуждае от твоята помощ

„Никой не се нуждае от твоята помощ. 

Знам, знам… това е едно от трудните неща. Но е истина. Това обаче не означава, че никой не иска твоята помощ, или че никой не може да използва твоята помощ. Това просто означава, че мисълта, че един друг Аспект на Божественото е безпомощен без теб, не е точна. Следователно не прави нищо, защото си мислиш, че някой се нуждае от теб. Това само поражда негодувание. Прави каквото и да е като средство за решаване, изразяване, сътворяване и преживяване на това кой си ти – и който си избрал да бъдеш. Тогава никога няма да се чувстваш жертва, безпомощен или без избор. Да? Виждаш ли колко е просто? Излез от позицията на жертвата.“

Нийл Доналд Уолш, daily message

Само вие знаете защо „Уроците на любовта“ ви изпратиха сега този отговор. Дали защото във връзките си много искате да помагате на другия и смятате, че точно вие ще донесете целебната енергия в живота му? Или, не защото искате да помагате, а защото се чувствате длъжни да помагате, тъй като, ако не го направите, ще се чувствате много виновни и скрито и от себе си ще мислите: „По-добре да се жертвам, отколкото да преживея онова ужасно чувство на вина, ако не му дам това, което той иска от мен?“ Или може би искате да помагате, защото това ви носи радост, но сте пропуснали да разберете колко много ви дава на вас самите фактът, че другият приема помощта ви? Че той ви дава възможността да изразите щедрата и любяща част от себе си, а вие сте пропуснали да му благодарите?

Е, това послание идва, за да ви подтикне да си зададете тези въпроси. И, кой знае, може би отговорът, който откриете за себе си, ще ви помогне да видите в нова светлина ситуацията, породила въпроса?