На чия страна си ти?

„Господине, това което е важно за мен не е дали Бог е на моя страна; това, което най-много ме интересува, е аз да бъда на страната на Бог, защото Бог винаги е прав.“

Абрахам Линкълн

Има личности, които дълбоко и искрено ме възхищават. Един от тях е Абрахам Линкълн. Особено, след като се запознах с  неговата автобиография, която е изпълнена със загуби – както лични, така и професионални, с много смърт в семейството му и политически неуспехи. Ако, след толкова много трудности и препятствия по пътя, човек може да стане президент на една голяма страна и да допринесе толкова много за нейното развитие, за мен означава огромна сила. Огромна Духовна сила. Мисълта по-горе по най-добър начин илюстрира изворът на тази сила – желанието да застанеш на страната на Бог, дори Той да ти изпраща серия от нещастия и да отнема живота на близките ти хора.

Ако това е вашата мисъл на деня, можете да я използвате, за да се замислите коя е вашата най-голяма грижа и на коя страна избирате да живеете. Силата, която ни дава избора да приемем това, което ни дава животът, и да изразим най-доброто от себе си в дадените обстоятелства, може да не ни направи президенти, но със сигурност независими господари на собствения си живот. Очевидно, що се отнася до силата, всичко е въпрос за това на коя страна избираш да застанеш.