Безусловна любов към себе си

„Има милиони начини да изразите щастието си, но има един единствен начин да бъдете щастливи, и това е любовта.

Няма друг начин. Не можете да бъдете щастливи, ако не обичате себе си. Това е факт. Ако не обичате себе си, вие няма да имате никаква възможност да бъдете щастливи. Не можете да споделите това, което нямате. Ако не обичате себе си не можете да обичате и никой друг. Но може да се нуждаете от любов и ако има някой, който се нуждае от вас – ето това хората наричат любов. Това не е любов. Това е притежаване, това е егоизъм, това е контрол и липса на уважение. Не лъжете себе си. Това не е любов. Любовта, извираща от вас, е единственият начин да бъдете щастливи. Безусловна любов към себе си.“

Дон Мигел Руис, „Умението да обичаш“

Ако това е посланието на „Уроците на любовта“ за вас, няма нужда от никакви уточнения – време е не да мислите какво да направите по отношение на другия, а как да се погрижите за себе си така, че наистина да се почувствате добре. Наистина да усетите, че сте най-важното, което имате! Единственото, всъщност.

Какво хубаво послание за вас сега – „егоизмът“ официално е разрешен и всичко, което подкрепя безусловната любов към себе си – силно поощрено. Остава да започнете и да го практикувате.