Добрата връзка не винаги е шампанско и рози

Добрата връзка не винаги е шампанско и рози. Тя е процес на раждане, често кърваво и болезнено… „Духовната връзка“ не е задължително връзка, в която двама души непрекъснато се усмихват. За мен „духовен“ означава преди всичко „истински“… И така ние създаваме връзки за съвместна работа. Истинска работа може да има само при наличието на непреклонна честност. Всички копнеем за нея, но се боим да общуваме честно с другите от страх, че ще ни изоставят, когато видят какви сме в действителност.“

Мериън Улямсън, „Завръщане към любовта“

Урокът за пълноценната връзка тук се нарича „непреклонна честност„. Разбрах, че всеки път, когато се объркам от твърде многото теория по въпроса за любовта и как се обича „правилно„, това, което ми помага е да си задам въпроса „Ако бях тотално искрена със себе си и изразявах напълно открито начина, по който се чувствам, това щеше ли да съвпадне с начинът, по който в момента се държа?“ И, ако открия разлика между тези двете, вече знам отговора какво да направя, за да се почувствам по-добре. Искреността е отговорът. Тя е духовният отговор. И за мен „духовен“ означава да си преди всичко „истински“.

Ако това е урокът, който днес „Уроците на любовта “ ви донесоха, посланието е ясно. Просто бъдете себе си, бъдете истински.