Воинът на светлината и любовта

За воина не съществува невъзможна любов.

Той не се бои от мълчанието, от безразличието, от това че ще бъде отблъснат. Знае, че зад леденостудения вид, който хората си предават, се крие огнено сърце.

Затова воинът рискува по-често от другите. Той непрестанно търси нечия любов – дори и да се наложи да чуе много пъти думата “не”, да се завърне у дома победен, да се почувства отхвърлен физически и душевно.

Воинът не се поддава на страха, когато търси нещо, от което се нуждае. Без любов той е нищо.“

Паулу Коелю, „Воинът на светлината“

Не се отказвайте!

Ако това е отговорът, който „Уроците на любовта“ ви дадоха сега, правилната крачка за вас е да продължите напред, дори и на пръв поглед да няма изгледи за „победа“. Защото на втори преглед може да се окаже, че скритата страна на монетата е точно обратното, както често се случва в живота всъщност.

Най-лошото, което може да ви се случи, е да бъдете отхвърлени, но ако се страхувате от отхвърляне, не значи ли това, че вече сте отхвърлили самите себе си? И, най-вече, не отхвърляте ли шанса да стигнете през бронята до сърцето на другия?

Дори и да не предприемете никакви конкретни стъпки във външния свят, надявам се това послание да ви подтикне да потърсите в себе си скрити страхове и да ги извадите на светлото – там, където те се изпаряват. Защото такива са битките на един истински Воин на Светлината – изваждат на светлото всичко, което се крие в мрака. И така той стига до любовта.