Предусещане за бъдеще

„Бъдещето се подготвя предварително в несъзнаваното – колкото и малко да се знае за него и до днес – и затова може да бъде отгатнато от ясновидци.“  

К.Г.Юнг, „Автобиография – спомени, сънища, размисли“, с.229

Имали ли сте чувството, че нещо е на път да се случи в живота ви, сигурни сте в сърцето си, че рано или късно това ще се случи, дори очаквате то да се случи всеки момент… но то не се случва? И тогава се чудите къде бъркате. Дали интуицията не ви е подвела и вместо нейния глас да сте чули гласа на силното си желание? Тогава вместо яснота за целите си, преживявате точно обратното – чувство на обърканост и на съмнение в себе си.

Склонна съм да вярвам, че в голяма част от случаите предчувствието е вярно, но объркването е само по отношение на времето, в което това ще се случи. Сякаш има разминаване между двете възприятия – какво ще се случи и кога трябва да се случи. Например, имате предчувствието, че съвсем скоро ще дойде отнякъде предложението за работата, която ви удовлетворява, или ей сега, във всеки момент, ще срещнете своя партньор в живота си. Това усещане е толкова ясно, че сякаш витае във въздуха! Но… всъщност нищо не се случва, предложението за работа не идва, няма я и срещата с мечтания партньор. Не става така, както сте си го представяли и започвате да се съмнявате в реалистичността на очакванията си. Това, което аз бих ви предложила в този момент, е да си помислите дали е възможно вашето предчувствие все пак да е вярно, но просто да е избързало по отношение на времето на случване. Да не се отказвате да чакате тази работа или тази връзка, но да се въоръжите с търпение и вяра, докато те действително се появят в живота ви.

Ако тази публикация идва сега при вас, вероятно е, за да ви окуражи да имате вярата и търпението на сеяча.

Камелия