Обвързване

„Курс по чудеса“ твърди, че трябва да бъдем напълно обвързани във всички наши взаимоотношения и те никога няма да си съперничат. Обвързване във връзката означава обвързаност с процеса на взаимно разбиране и опрощаване – независимо колко разговори са нужни и доколко неудобни могат да бъдат тези разговори понякога.

Когато физически се разделим с някого, с когото сме били близки, това не означава, че връзката е приключила. Взаимоотношенията са вечни. „Раздялата“ е нова страница във връзката. Често отказът от старата форма на взаимоотношения се превръща в урок по чиста любов, много по-дълбока от тази, която двамата биха познали, ако бяха останала заедно. В така наречения край на връзките понякога съм се чувствала така, сякаш се влюбвам в човека по-силно отпреди. За себе си съм открила, че Светият Дух понякога отпуска всички спирачки, защото на човек му е необходима цялата любов, на която е способен, за да остави другия да си тръгне. „Обичам те толкова много, че те пускам да бъдеш там, където искаш да отидеш.“ Този момент в отношенията не е краят. Той е пълното осъществяване на целта във всяка връзка: да разберем стойността на чистата любов.

Понякога урокът, който трябва да се научи в една връзка, е как да останем в нея и с мъка  да постигнем нещата. Друг път урокът, който трябва да научим, е как да излезем от ситуация, която е неблагоприятна. Никой не може да определи, вместо друг човек за коя ситуация какъв принцип приляга… На много лекции съм изтъквала: „Никога не изоставяйте човека, когото напускате.“ Какво означава това? Означава, че е важно да прославим вечната същност на връзките.“

Мериън Уилямсън, „Завръщане към любовта“

Ако това е отговорът, който „Уроците на любовта“ ви донесоха, проверете доколко наистина се чувствате обвързани във връзката си, а, ако нямате такава, доколко сте обвързани с това да научите уроците на любовта. Наистина ми харесва тази думичка обвързаност, защото с нея идват и най-хубавите уроци … но и най-трудните.

Както Мериън Уилямсън пише, обвързаността не означава единствено това да стоиш в дадена връзка и да не я напускаш. Тя е качеството на тази връзка, дори и ако е дошло времето тя да приключи. Само вашата най-вътрешна духовна същност знае кое е вярното за вас в момента. В дадения случай обаче това не е важното. Важното е да проверите дали наистина сте отворени към другия изцяло или има гласове, които ви казват: „Недей да рискуваш, остави си вратичка… Ако влезеш целия във връзката, може да те заболи.“  Много често именно липсата на готовност да се обвържем изцяло е причината да не привличаме партньори в живота си, а, ако те все пак влязат в живота ни – да не са подходящите за нас.

Камелия Хаджийска