Да си Скорпион – отвътре и отвън асцендента

Реших да представя още един асцендент, с който да илюстрирам принципа как изглежда да сме свързани със себе си, или, на езика на астрологията – да бъдем от вътрешната страна на асцендента си.

Това е пример с асцендента в Скорпион, но се надявам той да е полезен пример за всеки, който иска да разбере как едни и същи качества могат да се проявяват по позитивен и негативен начин.

Скопионът е най-тайнственият асцендент в зодиака. Ако имате асцендент в Скорпион, вие чувствате една безспирна възстановителна мощ, проявяваща се посредством вашата личност. Личните идеали са изключително високи и вие ще отидете надалече, за да подобрите всичко, което чувствате, че може да бъде преобразено. Преживявате голяма трансформация и от дълбините на своята истина може да видите подсъзнателните нива на съществуване, които заблуждават другите. Вие търсите първопричината…“

Негативната проява на този известен с интензивността на преживяванията си знак се случва, когато човек се идентифицира с хора и събития, която нямат общо с неговата лична съдба и жизнен път.

„Когато живеете извън себе си, можете да станете прекалено чувствителни към подсъзнателните сексуални вибрации в колективната карма. Може да повярвате, че собственият ви сексуален импулс е непреодолим, докато всъщност се идентифицирате със сексуалния импулс на другите хора. Тъй като Скорпионът е знакът на елиминирането, чрез което обществото отделя своите отпадъци, може да изпитате огромно недоволство и отчаяние по отношение на всичко, което вярвате, че сте.

Можете да станете гневни, раздразнителни, огорчени или възмутени. Ако вибрирате на негативно ниво, лесно можете да повярвате, че светът не ви помага, а всъщност само обективно удовлетворява себе си. От тази гледна точка може да изпитате силно чувство на параноя, което ви кара да търсите самотен остров – далеч от непрекъснатото преследване, което усещате. Можете да бъдете язвително критични към другите, защото виждате най-лошото във всичко. Вашият възглед е предубеден, а бурните реакции са все още резултат от вашия отговор на негативните емоции във външната среда.

Можете да се ангажирате прекалено много със смъртта, окултните сили или хиляди суеверия, които вярвате, че са личната карма, която трябва да преодолеете. Така продължавате да се подлагате на изпитание или да приемате поредица от предизвикателства, за да докажете, че в края на краищата всичко може да бъде завладяно… Можете да повярвате, че другите хора винаги имат скрити подбуди или че винаги съществува причина да бъдете в защитна позиция. В резултат живеете в скрити съмнения, криейки се зад защитните стени на другите…“

Ако обаче човек остане от „вътрешната страна на асцендента си“, т.е. има здрави граници между себе си и външния свят, както и здрав вътрешен център, той може да изрази потенциалът на този знак по един силно позитивен начин.

„Когато живеете отвътре на вратата на вашия асцендент обаче целият ви житейски възглед придобива различен оттенък. Асцендентът в Скорпион дава голяма дълбочина и може да действа като пряк канал, чрез който да се прояви потенциалът на вашия вътрешен Аз. Скорпионът е центърът на душата. Благодарение на този знак вие сте в състояние да възприемате всичко, което подсъзнателно насочва живота. Когато този асцендент е свързан с потенциала на вътрешната същност и уроците на душата, вие изпитвате силно чувство на отдаденост и целенасоченост във всичко което правите. Вместо да се опитвате да трансформирате остатъчните продукти на обществото, виждате себе си като безкрайна поредица от опитности, свързани с израстването. И поради тези опитности лесно можете да изчистите миналото, тъй като то повече не съществува във вашето съзнание… „

Другите награди от позитивно изразената мощ на този асцендент са: силна интуиция, изострена чувствителност, способност за дълбока трансформация на себе си (а не на другите), чувство за сигурност насред външната несигурност, реализъм и контакт с истината, лесно освобождаване не само от миналото, но и от остарели идеи, хора или привързаности, способност за задълбочено възприемане на мистериите на живота без лично да се ангажирате с кармата на другите, дълбоко интимна връзка със самите корени на живота, овладяване на себе си и дълбока чувствителност към сърцевината на живота

Това за мен са изключително ценни неща, дори и пътят към тях да минават през лутането от външната страна на асцендента и преминаването през силно негативни преживявания и чувства. Защото урокът, който родените с този асцендент учат, е безкрайно ценен – способността да се свържеш с живота на най-дълбокото ниво – там, където остава само душата.

Надявам се, че дори това да не е вашият асцендент, започвате да разбирате, че

условието да изразим вътрешната си същност по позитивен или негативен начин е да сме свързани със себе си

Това означава едно – ясни граници и стабилен вътрешен център. Колкото и абстрактно тези двете понякога да звучат, практическите резултати от тяхното прилагане в живота, няма как да се объркат – наричат се лична сила и истина.

Камелия