Психично здраве и духовно развитие

 


За сайта

Espirited.com e сайт, посветен на популяризирането на знания в областта на психичното здраве и духовното развитие.

Негова основна цел е да отговори на нуждите от повишаване на средностатистическите нива на психично здраве у съвременния човек, и, в частност, във връзката му с духовността.

Създател на сайта е Камелия Хаджийска – психолог и психотерапевт, автор на статиите в сайта, както и на коментарите към цитираните автори.

На началната страница се намират т.нар. „Игри на синхроничност“, които дават възможност за четене на многобройните публикации от различните категории на случаен принцип. Подобна възможност позволява споделеното знание да придобие по-лично послание за четящия го, а – при „всекидневно общуване“ с различните текстове, да се превърне в интегрална част от новия му светоглед, който води до по-голяма дълбочина на разбирането и намиране на нови гледни точки за решаване на проблемите.

Други възможности за „селф-хелп“ са подробното представяне на Цветята на д-р Бах, както и на феноменологията на спонтанно събудената в човешкото тяло енергия кундалини.

Накратко, стотиците статии, посветени на пресечената точка на психологията с духовността и в синхрон с основните критерии за психично здраве, предоставят достъпен он-лайн ресурс за развитие на себепознанието на човека, поел по пътя към себе си и по-дълбоките си духовни корени.