Ние сме светът

„Винаги поддържай своята индивидуалност в областта на творчеството и работата!

Няма значение какво правиш като хлебопекар, като артист или духовен терапевт, да даваш най-доброто от себе си е тясно свързано с това да изразяваш своята индивидуалност и да я споделяш с целия свят. Светът не е пълен без теб. Вселената очаква твоя принос, а не копирането и възпроизвеждането на приноса на друг. Вселената иска да те окуражи да освободиш своя уникален поток от енергия. Така, въплъщавайки своя най-висш аз означава за бъдеш себе си и да изразяваш своята индивидуалност.“

Памела Крибе, „Heart centered living – Messages inspired by Christ consciousness“

Вярвам, че в самата сърцевина на чувството ни за вътрешно достойнство стои усещането за нашата уникална същност, за нашата неповторимост, за нашата индивидуална същност, която няма друга подобна на себе си. Да знаем, че сме уникални и неповторими носи радост, защото ни свързва с целта на нашето пребиваване на Земята – да творим и да участваме в създаването на нови форми на опит. Когато сме свързани по този начин със себе си, всички чувства за непълноценност изчезват. Когато чувстваме с всяка своя клетка своята уникалност и неповторимост, сравненията с другите не могат да ни омаловажат. Когато сме творци, вече няма грешки, а само различни опити за сътворяване на нови форми на живот и проправяне на нови пътища. Когато сме смели да изразим своята различност, нещо ново и свежо навлиза в живота ни и го превръща в приключение и изследване. Без изразяване на нашата уникална същност няма творчество, а както казва Ошо, само творческите хора са щастливи.

„Само творческите личности са щастливи. Нека това да потъне дълбоко в твоето сърце: само творческите хора са щастливи. Щастието е страничен резултат от творчеството. Създай нещо и ти ще си щастлив. Създай градина, позволи й да разцъфне и нещо ще разцъфне вътре в теб. Създай картина и нещо ще започне да расте вътре в теб заедно с растежа на картината. Когато картината вече е към края си и ти слагаш последните щрихи върху нея, ти ще видиш, че вече не си същия човек. Ти даваш последните щрихи на нещо, което е съвсем ново в теб…“ Intelligence Saboteur of the Status Quo

Това е моето новогодишно пожелание към вас – творческо изразяване на вашата най-съкровена, неповторима и уникална вътрешна същност. Смелост да изразите своето различие, дори и ако това понякога носи риска от отхвърляне и неодобрение. Смелостта да изпробвате нещо ново – мислейки по своя си начин, обличайки се по своя си начин, чистейки дома си по своя си начин, общувайки с другите по своя си начин, пеейки и рисувайки по своя си начин. Вашият начин  е вашата уникалност, тя е вашия щрих към картината на цялото.

Не бих казала това, ако наистина не го вярвах. Не спирам да се изумявам от това колко много ние хората хем сме еднакви, хем сме различни. И колко безкрайно интересно е да наблюдавам това различие. Наскоро това се случи докато гледах песента „Ние сме светът“. Гледах различните певци, с различните им лица, с различните им гласове, с различните им дрехи, с различните им темпераменти и не спирах да се удивлявам на това как заедно те успяват да направят една толкова красива и силна песен! Сърдечни предновогодишни поздрави с нея! Ние сме светът! Благодаря ви, че бяхме заедно през изминалата година!

Камелия

 

„We’re The World“

There comes a time when we heed a certain call
When the world must come together as one

Let’s realize that a change can only come
When we stand together as one