Психично здраве и духовно развитие

 


Цветята на д-р Бах

edbach2

„Болестта не е наказание или жестокост, а просто средство, с което душата ни показва нашите грешки и ни предпазва от по-значителни вреди – за да ни върне към истината и светлината, от които никога не трябва да се отклоняваме.“

д-р Едуард Бах

Целта на тази страница за терапията с Цветята на д-р Бах е  да даде възможност на тези от вас, които имате желание да си помогнете сами, да определите кои са правилните цветя за вас, за да ги поканите в живота си и се свържете с лечебната им енергия. На следващите страници ще представя основните стъпки в процеса на тази диагностика, така че сами да можете да започнете самолечението чрез цветотерапията на Бах. Те представят накратко основните идеи от книгата на Метхилд Шефер „Енциклопедия на терапията с Цветята на д-р Бах“ – най-доброто четиво, според мен, по тази тема.

На началната страница на сайта запознаването с описанието на Цветовете на д-р Бах може да става чрез принципа на синхроничността. То обаче не бива да се използва като диагностично средство! Основната причина да бъде предоставена такава възможност е фактът, че Цветята представляват 38 различни архетипни състояния на човека, и, съответно, 38 начина за възстановяване на връзката между двата аспекта на Аза – личността и Висшето Аз на човека.

Целта на представянето на Цветята на д-р Бах чрез принципа на синхроничността е само една – да даде възможност на човек да се замисли за различните начини, по които може да възстанови обмена между тези два аспекта на Аза – личността и Висшето Аз.