публикувано 01.07.2009 от Камелия Хаджийска в Групи за личностно развитие
 
 

“Алтернативна” лятна почивка на планина

 “Активно, цялостно, вълнуващо”

 03-09 август 2009
хотел “Планински Езера”, Паничище

Ако все още не сте решили къде, с кого и как да прекарате лятната си почивка или
• сте отегчени от традиционните начини за ваканция досега и искате нещо по-различно, по-вълнуващо и цялостно, с което
• да се погрижите както за тялото си, така и за духа си и
• да се срещнете с нови хора, които имат същите интереси като вас като
• изпълните деня си с радост, участвайки активно в подготвена специално за вас програма, която балансира тялото, емоциите и ума ви,

ето една възможност за вас, която да добавите към вариантите си за избор на почивка.
 
Създадохме цялостен, летен, активен модул, който ние самите бихме посетили с удоволствие. Модулът е синтез от нашия личен опит, знания и преживявания, а именно:

• Комплекс от техники за работа с тялото и свързване с нашия център. Осъзнаване чрез движение и спонтанно движение, което събужда вътрешния лечител в нас трансформирайки блокажи от миналото.  Използват се елементи от бойни изкуства, Чи Гун, дихателни техники, Йога, енергийно балансиране.
• Работа в група –  психодраматични игри и техники за себепознание и познание на другите, които стимулират творческото мислене и въображение.
• Други форми на групово взаимодействие – “терапия с полето на знанието” и хармонизиране на психичното ни развитие с процесите в колективното несъзнавано на нашата душа.
• Навлизане на по-дълбоки нива на съзнание чрез релаксации, водени визуализации и медитации.
• Отваряне на пространство за лично време и почивка – “правене на каквото ти се прииска”.

В цялостната работа се използват и методи от: Енергийната медицина, масаж, Невролингвистичното програмиране, Енергийната психология, психодрамата  и други. Нашата цел е подпомагане на процесите на релаксация и навлизане в режим на възстановяване и хармонизиране на всички нива – физическо, енергийно, емоционално, ментално и духовно, така че усещането за почивка да стигне до по-голяма дълбочина от обичайната. Установено е, че умората се дължи в по-голяма степен на рутинни (монотонни) дейности и липсата на достатъчно стимулация от интересни и вълнуващи преживявания, отколкото на многото работа. Нашата идея е да дадем възможност за цялостни преживявания, които стимулират тялото, психиката и духа и увеличават каналите, по които да навлезе радостта в живота ни. Те са алтернатива на пасивната почивка, тъй като дават възможност както за индивидуална работа, така и зареждане с енергията на групата.

• Мястото за почивката е хотел “Планински Езера”.
  
Той предлага всичките удобства на един скоро реновиран тризвезден хотел – всяка стая има комфорта на меките легла, приятни стаи с телевизор и балконите с прекрасна гледка към свежата гора, ресторант и SPA модул.

• Такса участие: 550 лева.

                        В нея се включва: 

• 6 нощувки,
• храна (закуска, обяд и вечеря)
• цената за семинарните занятия
• зала занятия
• Spa отпускане – сауна и парна баня

Записвания за сформиране на групата до 15 юли 2009 година.
      * местата за събитието са ограничени!
* носете със себе си шалте и удобни за движение дрехи

Ако нашите цели съвпадат с вашите намерения – заповядайте с нас!

• За контакти и записвания:
Камелия Хаджийска – 0898 710030, ka_hadjiiska@yahoo.com
Веселин Михайлов – 0888 834514, mulsty@bitex.com

Творческите създатели и водещи на този модул са:
Камелия Хаджийска и Веселин Михайлов
 

Камелия Хаджийска е дипломиран психотерапевт в един от най-творческите методи на групова психотерапия – психодрамата, където с помощта на техники на действието и чрез взаимодействието между участниците в групата, човек намира в себе си отговорите на въпросите, които го интересуват. В работата си тя творчески съчетава не само различни психотерапевтични методи на работа, но също така изследва паралелите между принципите на душевното здраве и ценностите на духовното развитие откривайки, че в същността си те са едно и също.
От 1991 до 2005 година Камелия Хаджийска работи като научен сътрудник в Институт по психология – МВР, а след това – като частно практикуващ психолог-психотерапевт. Водеща е на многобройни групи за личностно развитие, посветени на различни аспекти от работата по вътрешното ни съзряване: “Да обичаш себе си”, “Любовта е обратното на страха”, “Вкусът на свободата”, “Пътешествието на героят в нас”, “Освобождаване от навика да се подценяваме” и други.
Творческият импулс в работата й напоследък я отвежда до съчетаване на метода на психодрамата с информационното поле на Акашовите записи с цел достигане на по-дълбоко разбиране на смисъла на живота в по-голямата му перспектива – отвъд началото и краят на физическия ни живот.

Веселин Михайлов започва своя път към личностното развитие и усъвършенстване с активна спортносъстезателна дейност. Изследва все по-задълбочено връзката тяло-ум. Така се насочва към изучаването на корейски, японски и китайски бойни изкуства, тяхната философия и духовни принципи. Практикува йога, автогеннен тренинг, метода „Силва” и други техники за работа върху себе си. Благодарение на изградените умения осъзнава, че пътят към вътрешна цялостност е лечебен процес. В стремежа си да сподели натрупания опит навлиза в сферата на личностното консултиране.
Отворен за новото и уверен, че промяната се случва отвътре навън, Веселин Михайлов се ориентира към EFT (техники за емоционално освобождение) – ефективен съвременен метод за овладяване на динамичното ни ежедневие, който ускорява лечебния процес и внася хармония, виталност и яснота. Като консултант по личностно усъвършенстване (Life Coach), Веселин Михайлов е сертифициран и в NLP-Master, Хипнотерапия и Шаманско енергийно лечение.  През практиката му преминават стотици клиенти с предизвикателства като безпокойства, страхове, депресии, главоболия, астма, физически и душевни болки и много други. В работата си използва и богат набор от техники от  енергийната медицина, позитивни утвърждения, чигун, дихателни техники, работа с тялото, различни релаксации, визуализации и др.

http://www.free-bg.org/eft/Vesko_Sofia.html