публикувано 10.11.2014 от Камелия Хаджийска в Воинът на светлината
 
 

Тайната на уверените крачки

by yuan„Воинът на светлината никога не бърза. Времето работи в негова полза; той се научава да владее нетърпението си и по този начин избягва необмислените постъпки.

Вървейки бавно, той забелязва колко уверени са крачките му. Знае, че участва в един решителен момент от историята на човечеството и че трябва да промени себе си, преди да промени света. И тогава си спомня за думите на Ланца дел Васто: „На една революция й трябва време, за да се наложи.“

Воинът на светлината никога не откъсва плода, преди да е узрял.“

Паулу Коульо, „Воинът на светлината“

Коментар: Казват, че „който бърза, бавно стига“. След което препоръчват да се „бърза бавно“. Ако тази публикация от категорията „Воинът на светлината“ идва сега при вас, проверете дали това, от което имате нужда, е да овладеете нетърпението си. Някои неща се случват бавно. А най-хубавите неща се случват най-бавно. Вероятно затова са ценни. Ценността им се измерва с времето, което е било необходимо, за да станат това, което са станали. Прилича на разликата между младото и отлежалото вино. За да има промяна в качеството е необходимо натрупване във времето на определен опит и преживявания.

И воинът на светлината знае това. Неговата цел е алхимичното злато и той има силата да овладява импулсите си, докато не дойде подходящият момент за действие. Той никога не откъсва плода, преди да е узрял.

Подобни публикации: