публикувано 03.04.2010 от Камелия Хаджийска в Self help
 
 

Кой е Йешуа?

 “ Аз съм този, който живя сред вас и когото вие познавахте като Исус. Не съм Исус от църковната традиция. Не съм и Исус от религиозните писания. Аз съм Йешуа бен Йосиф. Живях като човек от плът и кръв. Достигнах до Христовото съзнание преди вас, но бях подкрепян от сили, много по-висши от тези, които днес познавате. Моето идване беше космическо събитие и аз отдадох себе си на това събитие.“

Така започва една от най-любимите ми книги – книгата на Памела Крибе „Ченълингите на Йешуа“. Това е книгата, чрез която за първи път успях наистина да се свържа с посланията на християнството – но не традиционното християнство от Цъквата, а живото християнство – на Христовото съзнание – това поле на съзнание, към което принадлежим всички ние…

В наверчерието на Великден споделям с вас тази книга и посланията на Йешуа, които за мен са най-дълбоките  послания за безусловна любов, които аз познавам.

                                                   Ето как продължава представянето на Йешуа чрез Памела Крибе за нас:

„Това не беше лесно. Не успях в опитите си да предам на хората величието на Божията любов, тъй като всичко беше неправилно разбрано. Появих се твърде рано, но все някой трябваше да дойде. Моето идване напомня хвърляне на камък в езеро, пълно с риба. Всички риби се разбягаха, а камъкът потъна на дъното. И въпреки това вълните дълго време останаха на повърхността. Може да се каже, че този вид съзнание, който исках да закотвя, излезе на бял свят. На повърхността се появиха вълни. В името на Исус се противопоставяха и влизаха в битки много добронамерени, но неправилни интерпретации. Всички, които влизаха в съприкосновение с моята енергия и бяха движени от импулса на Христовата енергия, не можаха да я интегрират във физическата и психологическата реалност.

Измина много време преди Христовото съзнание да се установи по Земята. Но времето за това е настъпило. Аз се върнах и говоря чрез мнозина, чрез всички и към всеки, който иска да ме чуе и който е успял да ме разбере в тишината на своето сърце. Не проповядвам и не осъждам. Искрено се надявам да говоря с вас за безкрайното и неизменно присъствие на Любовта, която е достъпна за всеки по всяко време.

Част съм от много по-голямо съзнание, една огромна същност. Аз, Йешуа, съм въплътена част от тази същност (или поле на съзнание). Не бих искал да ползвам името Исус, тъй като то стана изкривена версия на това, което трябваше да бъда. Името Исус принадлежи на църквата и властта. Векове наред то беше изопачавано, за да служи на интересите на църковните патриарси, така че преиначеният сегашен образ на Исус е далеч от онова, което бях в действителност. Така че, ако искате да ми помогнете, позволете на този образ да си отиде и ме избавете от неговото наследство.

Аз съм Йешуа – човек от плът и кръв.
Аз съм Йешуа – ваш приятел и брат.
Знам какво е да си човек във всеки един смисъл.
Аз съм Учител и приятел.
Не се страхувайте. Приемете ме такъв, какъвто съм – един ваш роднина.
Ние сме семейство.“
 

Можете да прочетете цялата книга в електронен вариант  оттук.

Весели празници!

Камелия