публикувано 19.01.2011 от Камелия Хаджийска в Споделено
 
 

Желанието е молитва

„Как да намерим святата връзка? Не като помолим Бог да смени партньора ни, а като го помолим да промени мисленето ни….Молитвата изглежда горе-долу така: „Мили Боже, ти знаеш и аз знам, че в тази област имам повече потенциал за невроза, отколкото във всяка друга. Моля те, вземи моето влечение, моите мисли и чувства към този човек и ги използвай за твоите цели. Нека тази връзка се развие според Твоята воля. Амин“….

Не е нужно да напомняме на Бог, че бихме искали чудесни връзки. Той вече е наясно с това. Курс по чудеса ни учи, че желанието е молитва. Най-искрената молитва не е: „Господи, изпрати ми някой, който да е прекрасен/на“, а:  „Господи, помогни ми да разбера, че аз съм прекрасен“. Преди години аз се молех в живота ми да се появи някой чудесен мъж и да разсее отчаянието ми. Накрая си казах: „Защо не се захванеш с тази работа преди той да е пристигнал?“ Не мога да си представя кой мъж би казал на приятеля си: „Ей, снощи срещнах отчаяна жена!“

Мериън Уилямсън, „Завръщане към любовта“

Коментар: Ако това е посланието, което „Уроците на любовта“ ви донесоха сега, може би е добър повод да се замислите върху това какво искате най-много сега. Дали има желания, които са в конфликт едно с друго или такива, които не ви водят в правилната посока… т.е. не водят до любов, която да извира отвътре. В Кабала пише, че желанието е основният материал, от който сме изградени. И като такова то е благословено – то е горивото да сме живи и да вървим напред. Проблемът с желанията не е че са лоши, а в това, че не сме наясно какво точно искаме  и че не винаги това, за което сме наясно че искаме, е в синхрон с нуждите на душата ни.Този цитат е един добър повод да се замислите върху всичко това.