публикувано 09.01.2012 от Камелия Хаджийска в Self help
 
 

Всекидневна магия

Странното е, че обратно пропорционален на притеснението ми, когато обявявах семинара за Магьосника, беше интересът за участие в него. До обяд на следващия ден след като бях го обявила, местата в групата вече бяха запълнени, а останалата част желаещи да се включат бяха повече от броят участници, необходими за провеждането на още две групи. Все още не мога да си обясня тоя феномен, но тъй като съм на вълната на Магьосника вътре в нас, вероятно едно от обясненията  може да е именно в стила на  „магическото мислене“, според което външните събития отразяват вътрешните и това се случи, за да ми помогне да разсея своите вътрешни съмнения и страхове, че  Магьосникът в мен не е толкова силен и това ще се отрази зле на груповия процес.

Получаването на този „знак“ отвън определено ми помогна малко повече да се отворя към идеята, че все пак Магьосникът в мен е по-активен, отколкото си мисля, но истинското прозрение дойде, когато започна дългото ми лично „загряване“ към тази тема. Именно него искам сега да споделя, защото то е свързано не само с мен, а с всички хора, които се съмняват в своите магически способности. Оказа се, че формите на „магически действия“ във всекидневието, всъщност, са толкова много, че на практика всички ние постоянно в една или друга форма практикуваме „всекидневна магия“ в живота си. Тъй като за мен не е много привлекателно действието по размахване на „магически пръчици“ (виж публикацията за Най-мощната форма на творчество)  – нещо, което обикновено се свързва с практикуване на техники на визуализации и позитивни утвърждения, аз си мислех, че архетипът на Магьосника  ми е чужд… докато не се свързах по-осъзнато с богатството от различните негови форми. Като например:

 • Почиствате дома си така, че след като приключите, усещате, че атмосферата вече е променена и вие се чувствате много по-спокойно и уютно в него. Това спокойно можете да го сложите в категорията за „енергийно прочистване“!
 • Освобождавате се периодически от старите си вещи – това пък е пример за магията на Фен Шуй в действие, която ни помага да отворим място за нещо ново да влезе в живота ни. Хората, които познават фен шуй, вероятно ще се съгласят с мен, че неговата философия идеално се вписва в категорията „магическо“ – като това да сложиш кристална висулка в зона, където има лоша енергия, за да неутрализира лошото енергийно влияние.
 • Привърженици сте на някой от енергийните лечителски методи – като например, рейки. Това е Магьосникът – лечител в много чист вид! Спомнете си картата на Магьосника от предишната публикация, където той е нарисуван като проводник на енергии – едната ръка обърната нагоре, а другата сочи надолу, и това ще стане още по-ясно.
 • Интересувате се от астрология, нумерология, карти Таро и други методи за тълкуване на Съдбата. Това е магьосникът-гадател.
 • Лекувате себе си или другите с билки, хомеопатия, цветята на д-р Бах и други средства, в които се знае, че основното, което влияе,  не е химическият състав на веществата, а тяхната енергия (информацията, което се съдържа в него).
 • Когато говорите, се стараете да изричате думи, в които има любов и истина, и които помагат на другите хора (а и на вас самите не по-малко!) да се чувствате добре и в хармония със себе си – при това, без хубавото чувство да идва за сметка на изкривяването на реалността.
 • Интересувате се от бъдещето и/или миналото, така че да стигате до реалности, които са много отдалечени от настоящето, но по някакъв начин му влияят или променят – това е действие по „гледане в кристалната топка“.
 • Когато вземате важни, а не чак толкова важни решения, се доверявате на интуицията си и по-малко на разума – интуицията е езикът, на който говори Магьосника!
 • Забелязвате синхроничните явления в живота си и вярвате, че нищо не е случайно. Вярвате, че вътрешното и външното са много свързани и затова във външните събития търсите знаци за тълкуване и разпознаване на вътрешните процеси, както и обратното.
 • Използвате силата на молитвата, за да призовавате помощта и закрилата на сили, които са по-могъщи от вас. Вярвате в ангели и мислено общувате с тях. Не забравяте да благодарите за това, което се случва в живота ви – без относително дали е хубаво или лошо (според някои, благодарността е най-висшата форма на молитва!)
 • Практикувате други форми на общуване с енергии, невидими светове и сили от трансперсонален порядък.

Въпреки, че този списък съвсем не е изчерпателен, според мен той достатъчно ясно показва, че формите, които нашият вътрешен Магьосник може да заеме в живота ни, са наистина много – толкова много, че по някакъв начин ние – дори и да не осъзнаваме това, сме в постоянен контакт с архетипния Магьосник вътре в себе си.

Така, след дълъг и много придирчив преглед на моя собствен „магьоснически арсенал“, който трябваше да ме убеди, че все пак аз съм настроена на вълната на темата на обявения от мен семинар, аз установих, че ако сложим настрана размахването на  магическите пръчици, всъщност, при мен влечението към магическото е много силно! Сега се сещам, че съм участвала в два семинара по гледане на карти Таро, на които разбрах, че моят инструмент за работа с магическото е все пак друг:). Той се нарича общуване с  полето на знанието и затова най-близко до магическото се чувствам винаги, когато водя групи, в които работим с информацията и преживяванията идващи от него.  Това е най-отчетливата форма на магичност в живота ми, но нито е единствената, нито е основната! Да вземем за пример това, че любовта ми към принципа на синхроничността е отразена в цели четири категории в сайта ми, които могат да се четат на този принцип и които аз самата най-редовно отварям като средство да си напомня или замисля върху едно или друго нещо. Или това, че в работата си с клиентите ми винаги си задавам въпроса по какъв начин техните теми са свързани с мен самата и отразяват зони, върху които аз самата работя в момента по пътя на своето духовно развитие.

Най-голямата магия, обаче, за мен е любовта! И, когато знам, че любовта не е същото като това да обичаш, това знание ми помага да практикувам тази магия по-осъзнато. За мен любовта е в това да искаш да можеш да обичаш дори, когато сърцето ти е изпълнено с омраза и гняв. Според мен в това е магията на любовта – в семето на едно желание, което е по-силно от всичко останало – желанието обичта ти да започне да обхваща все повече и повече неща, докато не обхване всичко и всички в тоя свят. Ако вие четете тоя сайт, значи и във вашия „магически арсенал“ присъства тази магия… една толкова всекидневна и толкова мощна магия….за всички нас.

Камелия