публикувано 28.04.2011 от Камелия Хаджийска в Споделено
 
 

Стадиите на любовта според Ведите

Сега бих искала да споделя с вас още един текст, който пристигна при мен чрез Петя Стоянова – наред с „Ръководство за просветление за мързеливи“ и „Психологическо айкидо“. Той се отнася до стадиите на любовта според Ведите и аюрведа-доктора Игор Иванович Ветров. В него пише неща, за които не съм чела на друго място и които дават една интересна гледна точка към развитието на любовната двойка.

Като това, че преходът от първия стадий на любовта към втория става като искрата на влюбването, което се е породила у първия човек се прехвърли към другия човек, с други думи, като се случи инициацията по запалването на искрата. И тези двата стадия продължават 1-2 години. С други думи – да не бързаме, ако се влюбим в някой и той не отговори веднага на чувствата ни. Пред нас стои Божествената задача да запалим искрата и в неговото сърце, а това отнема време.

След първия период на съзерцанието и втория период на инициацията следва третия период – отварянето на сърцето. Това е периода, който е най-интимен и в който се изгражда вътрешният свят между двамата… и там не трябва да се допускат външни хора! След него следва периода на съприкосновението, който е най-критичният период – а, ако той бъде преминат успешно, след него следват стадиите на творчеството, саможертвата и любовното съвършенство. С други думи, развитието на съвършени любовни отношения не е лесен процес, но ако успеем да го преминем, накрая има награда – в следващия живот направо ще се срещнем със своята кармична половинка и няма да се налага отново да преминаваме през това отначало. Ако обаче не сме сред тези редки късметлии с вече изградените половинки, утешителната новина от Ведите е, че половинките не се раждат – те се сътворяват и именно в това сътворение е важността на четвъртия етап – на съприкосновението. Как да се избегнат препъни камъните в него – в текста в прикачения файл.

Ако вече съм успяла да събуда интереса ви към теорията за седемте стадии на любовта, можете да прочетете повече тук . Целият текст е четири страници и се чете бързо. И най-важното – да благодарим на Петя за нейния превод и за това, че така щедро го споделя с мен и вас!

Камелия