публикувано 10.12.2009 от Камелия Хаджийска в Групи за личностно развитие
 
 

Срещи със себе си: недовършените ситуации от миналото

Или “Пътят напред минава през обръщането назад”

Еднодневна група за личностно развитие и себепознание с полето на знанието

13 декември 2009, 10.00-19.00

Това е група за тези от вас, които искат във времето преди настъпването на Новата година да се вгледат в своя живот и изминалия път досега. Да обърнат поглед назад – към по-осъзнатото или не толкова осъзнато минало, за да внесат яснота, проницателност и завършеност в ситуации и събития, чиито послания не са били разпознати и чиято енергия все още влияе върху настоящето.

За да продължат напред – с по-леки сърца, без придърпване иззад гърба от невидимата, но силна ръка на недовършените ситуации от миналото, които се проявяват като необясними обстоятелства в живота или ирационални чувства и поведения и които подмолно бойкотират осъществяването на новогодишните ни пожелания:).

Смятам, че една от най-големите пречки да продължаваме напред и променяме живота си за по-добро са недовършените ситуации от миналото – близко, далечно и съвсем далечно (записано в архивите на семейната ни история или личната история на душата ни). Те стоят като отворени въпросителни в психичната памет на нашето несъзнавано и чакат да им отговорим, за да ни пуснат. Наистина е удивително как изглежда тоя танц на скрития от съзнанието ни вътрешен живот – отправяме поглед напред, към по-доброто бъдеще, визуализираме какво искаме да се случи там, повтаряме като свещена мантра някое позитивно утвърждение за самите себе си и нещата, които искаме да привлечем в живота си, упорито правим какво ли не, за да се случи чудото и да влезе желаното нещо в живота ни, но… нищо! Или, ако нещо все пак се случва, то е далеч под нашите очаквания и желания. В такъв момент се чудим защо и къде сме сгрешили, какъв ни е проблема… И се питаме дали все пак е вярно това, което толкова книги и толкова автори повтарят – че “подсъзнанието може всичко”. Нали, ако беше така, щяхме вече да сме успели с всичките тези утвърждения, визуализации и прочее начини за програмиране и пре-програмиране на подсъзнанието?

Е, подсъзнанието наистина може всичко – включително и да ни спъва в усилията да вървим напред и да променяме живота си за по-добро:)! И слава Богу, че е така – защото всичките тези недовършени ситуации от миналото са всъщност недовършени прозрения, ненаучени уроци, неизплатени грешки, неосъществени прошки… с други думи, пропуснати възможности за любов и мъдрост. Когато се обърнем към тях и ги довършим – чрез това, което е правилното за всяка една от тях, ние интегрираме богатството и опита им в нас и можем да обърнем поглед напред – по-силни, по-цялостни и по-свободни.

Гледам на времето преди посрещането на Новата година като на време на изпращане на старата… и затваряне на всички тези отворени врати от миналото, които отдавна е трябвало да затворим, за да отворим нови. За да започнем на чисто…или, ако сме реалисти, поне малко „по-начисто“. Защото, пътят напред минава през обръщането назад – към миналото и довършването на недовършените ситуации там! Както обикновено, ще работим с полето на знанието и безкрайните възможности, които този “гигантски компютър на Вселената” ни предоставя, за да се свържем директно с емоционално значимите ситуации, скрити в сянката на нашето несъзнавано и, след като преживеем непосредствено техните послания, да ги освободим… с любов.