публикувано 07.12.2009 от Камелия Хаджийска в Ошо Зен Таро
 
 

Споделяне

75433971_dv9Asi4q_POSTIMAGESzen025Sharing„С издигането към четвъртия център – сърцето, целият ти живот става споделяне на любов. Третият център е създал изобилието от любов. Стигайки до третия център в своята медитация, си станал толкова изпълнен с любов, със състрадание, че искаш да споделяш. Това става в четвъртия център, сърцето.
Ето защо дори в обикновения свят хората мислят, че любовта идва от сърцето. Така са чували, така казват другите хора. Самите те не знаят, защото никога не са достигали това място. Но медитиращият най-после пристига в сърцето си. С издигането към центъра на съществото му – третия център – в него е избухнала експлозия от любов и състрадание, радост, блаженство и благословия с такава сила, че е ударила и отворила сърцето. Сърцето е точно в средата на седемте центъра – три под него и три над него. Намираш се точно в средата.“                    ОШО

 

Коментар:
Кралицата на огъня е толкова богата, до такава степен кралица, че може да си позволява да дава. На нея дори не й хрумва да прави инвентар или да заделя нещо за после. Своите съкровища тя раздава без ограничения, приканвайки всички да си вземат от изобилието и светлината, която я обгръща.
Когато изтеглиш тази карта, това показва, че ти също се намираш в положение, в което имаш възможност да споделиш своята любов, радост и смях. И в споделянето откриваш, че се чувстваш още по-пълен.
Не е нужно да ходиш където и да е или да полагаш някакви специални усилия. Ще откриеш, че си в състояние да се наслаждаваш на чувствеността без желание да притежаваш другия, без привързване, че можеш с еднакво чувство на съзидателност да дадеш живот на дете и на нов проект.
Всичко в живота ти като че ли „си идва на мястото“ сега. Наслади се на усещането, центрирай се в него и нека изобилието в теб и около теб да се лее.