публикувано 07.12.2009 от Камелия Хаджийска в Ошо Зен Таро
 
 

Разбиране

75433979_TKudbIBm_POSTIMAGESzen031Understanding„Ти си вън от затвора, вън от клетката. Можеш да разтвориш криле и цялото небе е твое. Всички звезди, луната и слънцето ти принадлежат. Можеш да изчезнеш в синевата на отвъдното… Само престани да се държиш за клетката, излез от нея и цялото небе е твое. Разтвори криле и полети в небето като орел.
Във вътрешното небе, във вътрешния свят свободата се цени най-високо; всичко друго е второстепенно, дори блаженството, екстазът. Има хиляди, безброй цветя, но всички те растат само в климата на свободата.“                             ОШО

 

 

 

Коментар:
Птицата на тази карта наблюдава от място, което прилича на клетка. Няма врата и решетките всъщност изчезват. Решетките са били илюзия и тази малка птица се чувства привлечена от изяществото, свободата и насърчението на другите птици. Тя разтваря криле, готова да полети за първи път.
Проблясъците на едно ново разбиране – че клетката винаги е била отворена и че винаги сме имали възможността да изследваме висините – може да ни накарат да се почувстваме малко неуверени отначало. Всичко е наред, това чувство е нормално, но не му позволявай да засенчи предоставената ти възможност да изживееш безгрижието и приключението.
Движи се с ласкавите, деликатни енергии, характерни за настоящия момент. Почувствай пърхането в себе си. Полети и бъди свободен.