публикувано 22.10.2011 от Камелия Хаджийска в Групи за личностно развитие
 
 

Как?

12.11.2011

семинар за личностно развитие и себепознание

от поредицата семинари  Да преживееш отговора

В усилието си да разберем себе си и света, в който живеем, има място за всички въпроси – защо, какво, къде, как… „Как?“, обаче, е въпрос със специално място – той дава средството за действие. Той е въпрос, който не само ни помага да намерим отговорите вътре в себе си, защото чрез него – докато действаме, привличаме знание, което идва от нашия опит, а не е заимствано отвън. Той е  и въпросът, който може да ни трансформира, ако ни свърже с правилния отговор за нас в дадения период от живота ни – по дадената тема. Затова „как?“ е въпрос, чийто отговор може да бъде намерен само и единствено чрез личното преживяване. Тук общата теория не върши работа – правилното нещо за един човек не е правилното нещо за друг човек, защото нашите уроци могат да бъдат диаметрално противоположни. Също така, дори урокът на един човек да е същият като този на друг човек, средството, с което той ще го учи, се различава според уникалната му същност. А тази уникална същност може да бъде разкрита само чрез уникалността на личния опит и преживявания.

Тази група дава възможност за изследване на отговора на въпроса „Как?“ през призмата на личния опит и преживявания на участниците в групата. Тя е поредния практически семинар от поредицата „Да преживееш отговора“, в които съвместната работа чрез метода на психодрамата и полето на знанието създава възможност новото знание, което идва чрез преживяването, да идва от източник на информация, който многократно засилва естествените процеси на разбиране и промяна на нещата от живота ни.

  • Максимален брой участници – 10 човека, без възможност за индивидуална работа с темите на всички записали се.
  • Място на провеждане е моят кабинет в Панчарево.
  • Цена за участие – 85 лева, с включени напитки и храна. За участници, които вече са участвали веднъж или два пъти – 80 лева, за хора с повече от 3 участия – 75лева.
  • Начало 10.00 часа сутринта – приключваме към 21.00 вечерта.

Ако напоследък си задавате въпроса „как?“  по отношение на нуждата от вътрешна промяна, това може да се окаже подходящият семинар за вас. Заповядайте!

Камелия