публикувано 24.07.2010 от Камелия Хаджийска в Self help
 
 

Ерих Бауер и „Зовът на предците“

 „Непрекъснато се убеждавам, че човек не може да излъже предците си и да заличи или отрече произхода си. Истината живее в паметта на предците и създава на потомците удобни или неудобни чувства. Всичко това наподобява първородния грях с единствената разлика, че в родовата памет се съдържа много повече, а не само греховете“.

Ерих Бауер, „Зовът на предците“, семейна астрология

Това е втората част от представянето на подбрани идеи от тази книга така че тези от вас, които познават рождената си карта (хороскопа си) да могат да проследят къде са акцентираните им знаци (това означава Слънце, Луна, Асцедент в дадения знак или наличие на други планети или значими аспекти в същия този знак или съответстващия му дом) – и да изследват за себе си дали това, което споделя този семеен астролог от опита си, би могло да е вярно за тях.

Енергията на знака Везни – да обичаш живота

Всеки път, когато се роди дете с Луна, Слънце или Асцедент Везни или знак Везни е акцентиран по този начин, тайното послание на предците гласи:”Моля те, помогни на любовта ни! Помогни на родителите да изгладят отношенията си! Помогни на баба и дядо да намерят покой! Помогни на любовта, за да не бъде потъпкана!” …(също така) хората с акцентиран знак Везни често несъзнателно се фиксират върху проблем, съществувал в миналото, който дори успешно да е бил потулен, е останал неразрешен (и търсят справедливост за онеправданите).

Енергията на знак Скорпион – да запазиш живота

Хората с акцентиран знак Скорпион винаги са свързани много дълбоко със своите предци… задачата на предците към тях гласи: ”Нека ние живеем чрез теб! Подари ни бъдещето! Бъди мостът към вечността!” … Затова да оставиш след себе си потомци е заповед, запечатана в кръвта на един Скорпион. При това Скорпиони се раждат винаги, когато самите предци се борят за оцеляване … (има трагично събитие или ранна смърт, а при Слънце в Скорпион това се търси по линия на бащата, а при Луна в Скорпион това се търси по линия на майката). Затова Скорпионите са наблюдатели и пазители на рода.

Енергията на знак Стрелец – да грешиш и да поправяш в живота

Хората с акцентиран знак Стрелец много приличат на ангели-спасители и отмъстители, дошли на Земята, за да я излекуват. Мисията им проличава най-ясно в думите: ”Не се притеснявайте! Всичко ще се оправи, защото аз дойдох!” Изпълнението на подобно обещание предполага динамичен живот. Точно това се случва. Стрелците са огнени и надарени с непоправим оптимизъм, те са рицари на истината, самопожертвувателни, героични… Стрелците посочват „нараняванията”, които родът е получил с времето. Това са рани, оставени поради тесногръдие, потайност или глупост. (в тяхната семейна история може да се открие трагична смърт – загуба на детски живот или смърт при раждане, също така погрешни решения поради немарливост или липса на знания).

Енергията на знак Козирог – да повишиш нивото на живота си

От гледна точка на семейната астрология, при енергията на знак Козирог става въпрос за подобряване на всичко, което човек получава или оставя след себе си… Може да се каже, че силата на предците на ниво Козирог мотивира човека да се развива, да израства чрез нови предизвикателства и преди всичко да получи предимство пред всички останали. Важно причина за раждането на Козирог в рода е стремежа към обществена сигурност и символично покоряване на връх. Ако в миналото са господствали хаотични семейни ситуации, то се раждат потомци с окраска на Козирог, за да затвърдят отношенията в семейството. Козирогът винаги се явява гаранция за това, че е подготвен за външно несигурния живот. Той не просто следва емоциите си и живее за удоволствието, а е човек, който контролирайки себе си, се справя с живота.

Енергията на знак Водолей – да обновиш живота си

Хората с акцентиран знак Водолей следват идеала за обновление и напускат родното си място. Детето, притежаващо енергията на знак Водолей има поставена задача да избяга от корена си. Водолеят рядко остава и се жени в селището, в което е роден… Той изразява нуждата на рода от свобода, липсата на обвързване и готовността да се откажеш от това да имаш собствени деца… Водолеите се явяват представители на хората от миналото, които са избягали от семейната и родовата обвързаност. Зад планетите във Водолей се крият личности, които са подхождали нетрадиционно. Някои от тях са били родови отстъпници, други – бегълци, но често се случва да символизират така наречените неудачници – черните овци или грешници. Предците на хора с акцентиран Водолей са вървели по необичаен, собствен път и не са се съобразявали със статуса и морала на своя род…(често пъти това означава и извънбрачни деца или извънбрачни връзки)…

Енергията на знак Риби – да освободиш живота

Хората с присъствие на знак Риби в рождените си карти носят у себе си усещането, че не са желани. Понякога това е повече от осезаемо и ясно, но може да се възприема и като далечно ехо. То е отглас на родителите, роднините и рода, които не са могли да се радват при появата на новороденото. Ако разгледаме по-обстойно бащата на човек със Слънце в Риби и после обърнем внимание на неговия баща, на дядо му и т.н. ще се изправим пред група хора, преследвани от същото чувство, а именно че никога не са били „добре дошли”… В миналото на хора с акцентирани Риби винаги се е случвало нещо тайно, прикрито или нарочно премълчавано. В тази група спада и извънбрачното дете… Вследствие на недостатъчната си интеграция в едно несигурно семейство, хората с акцент в знака Риби не стъпват твърдо по земята. Те имат слаби корени. Тяхното минало е пълно с тайни и загадки, предците им са отчасти непознати, пристигането им на Земята не е било планувано. (Изходът обаче е), че този който не е плануван от мама и тате… ще намери сигурност и родители в страната на вярата, в царството на мистиката, ще намери майка си и баща си не на Земята, а някъде на Небето… Този, който не е бил заплануван от родителите си, е бил планиран от Господа и затова му се връща обратно като подарък…Тези хора отново намират мястото в своето семейство и род като шамани, свещеници или лечители, като мост към отвъдния свят…”

По-горното са подбрани извадки от книгата на Е. Бауер „Зовът на предците“… Не знам какво вие мислите по това, което той пише там? И дали успяхте да разпознаете себе си в енергията на своите акцентирани знаци?