публикувано 14.07.2011 от Камелия Хаджийска в Групи за личностно развитие
 
 

Да преживееш…

как е от вътрешната страна на асцендента си

Група за личностно развитие и себепознание

30 юли 2011

Това е група, която дава възможност на практика да преживеем какво означава да бъдем от вътрешната страна на асцендента си. Информацията от астрологията за личните асценденти на всеки един от участниците ще бъде съчетана с познанието, което идва чрез преживяванията в полето на знанието, за да може по-ясно да видим от коя страна на този личностен филтър се намираме и какво означава на практика  да застанем от вътрешната му страна. Целта е да можем да разберем не само с ума си, но и със сърцето си какво означава да застанем в центъра на съществото си и оттам да изберем начина, по който да реагираме на външните обстоятелства в живота ни. А това е способност, чиято ценност започвам все повече и повече да разбирам.

Това, което наблюдавам напоследък е, че повече трудности да се свържат с вътрешния си център имат хората, които носят много любов в себе си. Става дума  за онези топли, сърдечни човешки същества, на които толкова много им пука дали обичните за тях хора са добре, че постоянно се притесняват за тях и в мислите си са повече свързани с техните нужди, отколкото със своите нужди. В дадения случай не става дума само за съзнателната нагласа на ума ни – истинският проблем е, че това се случва на нивото на несъзнаваната нагласа. Дори и да си мислим, че стоим достатъчно далече, „под кожата“ на това, което си мислим, се случват други процеси и „кръвта ни“ тече в друга посока… отдалечавайки ни от нуждите на вътрешната ни същност.

По дефиниция любовта означава свързаност и се преживява като близост, а в най-интимните актове на единение между нас и любимия – като сливане. И точно тук е препъни камъка – за да застанем по-близко до обичните си същества излизаме от другата страна на вратата на асцендента си, която символично означава границата между нас и външния свят ,  и … се загубваме. Всичко изглежда водено от толкова добри мотиви, че пропускаме да разберем кога сме преминали тази тънка невидима граница и вече сме зависими от реакциите на другите повече, отколкото на нас ни се иска. И това не е добре не само за нас – не е добре и за тях. Защото започваме да ги правим отговорни за начина, по който се чувстваме. Зрялата обич е израз на свързаността между обособени и зрели индивиди, а не деца, които се карат за играчките. Това е така, защото нишката, която ни свързва при зрелите форми на обичане е „по-дълга“ – тя ни дава свободата да бъдем себе си и да позволяваме на другите да бъдат себе си без да се настъпваме по краката.

И така, свързаност, но с дистанция – ето на това ни учи умението да стоим от вътрешната страна на асцендента си. А това, на което се надявам да се учим по време на групата, е как на практика изглежда това. Защото ние доста знаем, но когато стане въпрос да приложим на практика наученото, често ни е трудно, защото да знаем „какво“ е различно от това да знаем „как“. Силно ми се иска точно това да успеем да направим в тази група – да открием отговора на „как?“ по отношение на развитието на правилната дистанция между нас и външния свят, за да влезем през вратата на своята идентичност определена от асцендента ни и да застанем от вътрешната й страна – там, където се намира Душата ни.

Както обикновено, мястото на провеждане е моят кабинет в Панчарево – адрес: ул. Беликата 8. Продължителност – от 10.00 до 20.00 часа. Цена за участие – 85 лева, която включва храна и напитки. За хора, които идват за втори път – 80, с три и повече участия – 75. Максимален брой участници – 10 човека. За записване – моите координати: 0898710030 или и-мейл ka_hadjiiska@yahoo.com . Ако се запишете по мейл, но не получите потвърждаващ отговор от мен, значи не съм получила писмото ви и се обадете по телефона!

Заповядайте!

Камелия