публикувано 16.05.2010 от Камелия Хаджийска в По Пътя на Духа
 
 

Възможност за един милион долара

Ето още нещо от книгата „Силата на Кабала“ на Йехуда Бърг. Останалото можете да си го прочетете лично, ако решите, че книгата си струва:) – там ще разберете и за останалите кабалистични правила на играта…

„Повечето хора са склонни да избират пътя на най-малкото съпротивление в живота. Търсят лесните и удобни ситуации. Но комфортът не носи трайна Светлина. Трябва да се научим да бягаме от зоните на комфорта и да се хвърляме с главата надолу в неприятните ситуации. Именно в тях можем да приложим най-много Съпротива. Може да изглежда трудно, но трябва да се радваме на проблемите и пречките, а не да ги избягваме. Те са истинските възможности и най-краткият път до преобразяването, израстването и, в крайна сметка, до щастието.

…Представете си, че се намирате в тежко финансово затруднение. Бог ви се явява и казва, че ще ви дава по един милион долара всеки път, когато нещо ви нарани и ядоса – стига напълно да се откажете от реакция. Казано накратко, нищо да не приемате лично.

За какво ще мислите по цял ден?

Ще се молите Господ да ви прати хора, които да ви наранят! Ще се събуждате сутрин, търсейки всички трудни взаимоотношения, дразнещи хора и объркани ситуации.“

Коментар: Това е публикация от категорията „По пътя на духа“. Ако тя идва при вас на принципа на синхроничността, посланието е ясно – ако не спечелите един милион долара от тотото днес, вероятно става дума за безценни възможности за израстване. Как? Като търсите този вид реакция, която ви е най-трудна, но която е в синхрон с всичко, което вярвате, че ви развива и прави по-силни и независими.